Ställningstagande angående kommunens sparförslag

Bollnäs Kommun har i dagarna kommit med ett sparförslag som drabbar äldre- och handikappomsorgen i kommunen. I korthet går förslaget ut på bland annat att all personal inom äldre- och handikappomsorgen ska söka om sina tjänster för att återanställas på som mest 90 procent. Den kommungemensamma bemanningen läggs ner, Samverkansavtalet Arbråmodellen avslutas. Det rådande avtalet för sovande jour sägs upp. En genomlysning av försörjningsstödsenheten planeras.

Vi i vänsterpartiet i Bollnäs vill ha trygga anställningar och rätt till heltid, det är inte förenligt med den förda politiken på riksplanet, vilken går ut på att svälta ut offentlig sektor. I Bollnäs försöker vi iallafall att hindra konsekvenserna av borgerlig politik. Vi kan därför på inga villkor ställa upp på att ta bort Bollnäs Kommuns heltidsbeslut eller att försämra anställningsvillkoren för de anställda.

Det här inlägget postades i Yttranden. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *