Fler jobb – Bättre jobb

Regeringens retorik om ”utanförsskapet” och deras så kallade jobbsatsningar, handlar i grund och botten om att stärka arbetsgivarnas makt och gå ifrån den svenska kollektivavtalsmodellen.

  

I den borgerliga regeringens version av jobbsatsningar, så handlar det om att skapa jobb genom att försämra villkor och löner.

Men det finns inga bevis för att en stor låglönesektor skulle ge fler jobb.

Och även om det skulle vara så. Så vill  inte vi i Vänsterpartiet  ha jobb som är så lågt betalda att dom medför sociala och hälsomässiga risker.

Kärnan i Vänsterpartiets paroll är: "Fler jobb, bättre jobb" och står i tydlig kontrast till "de nya moderaterna".

Ska man skapa fler jobb krävs en offensiv ekonomisk politik, där man vågar investera i välfärden och i framtiden. Vi vill bygga ut järnvägar, öka kvaliteten i välfärden, få en bättre skola och bättre möjligheter för människor.

Våra satsningar ger nya jobb och skapar ett bättre samhälle. Men det är inte bara fler jobb som behövs, utan också bättre jobb.

Genom att regeringen jagar sjuka och arbetslösa, samtidigt som arbetslösheten tillåts stiga ohejdat, blir allt fler människor desperata nog att bjuda ut sin arbetskraft till lägre priser. Detta är oerhört tragiskt!

Om det finns 100 sökande på ett jobb, ska 99 personer verkligen uppfatta sig som misslyckade för att de inte fick jobbet?

Man har bytt fokus, från ett samhällsansvar för att skapa jobb till att personligen skuldbelägga arbetslösa för att det inte finns några jobb att söka eller få.

Lågkonjunkturer leder oundvikligen till arbetslöshet, men det finns saker man kan göra. Är man inaktiv blir krisen värre. Är man aktiv kan man lindra smällarna. Dessutom står man starkare när ekonomin vänder uppåt igen.

Vänsterpartiet vill att vi ska vara aktiva, så att lågkonjunkturen inte blir lika allvarlig. Vi måste Stimulera smart!  

Alla behöver inte mer pengar för att upprätthålla handeln Satsa på arbetslösa, sjuka, studerande, och barnfamiljer.

Regeringen har med sina skattesänkningar bara gynnat medel- och höginkomsttagare som nu inte bara har råd med det dagliga brödet utan problem,

Nu kan dom också köpa swimmingpool, båt, och andra lyxvaror.

Den konsumtionen är vare sig nödvändig för att upprätthålla handeln, eller särskilt bra för miljön.

Vänsterpartiet vill istället utbilda till jobb efter krisen för dem som nu står utan arbete. Skapa förutsättningar för fortsatt högproduktiva arbetstillfällen, och därmed motverka låglönemarknaden. 

Regeringens "sista-sekunden-satsning" på kommuner och landsting är inte ens plåster på såren. Det är för lite, för sent!

Vi behöver rejäla satsningar på välfärden. Denna sista- sekunden- satsning, når inte ens upp till nivån som behövs för att klara dagens anställningar. 

 Med all säkerhet kommer antalet arbetslösa ifrån den offentliga sektorn därför att öka!

 Vi har redan sett eller hört talas om den så kallade strategiska planen när det gäller det här i länets sjukvård

Kostnaderna för att skapa nya jobb inom den offentliga sektorn ISTÄLLET för att öka arbetslöshetskostnaderna är egentligen försumbar.

En anställd som förlorat sitt arbete kostar ungefär lika mycket "anställd" som arbetslös. Den stora skillnaden är om man skall få göra nytta (d.v.s.jobba) eller tvingas gå i arbetslöshet. Orsaken till att den borgerliga regeringen ändå väljer att låta arbetslösheten öka är att man helt enkelt inte vill se en större offentlig sektor.

Vänsterpartiet vill:

– investera i välfärd och klimatsatsningar för att skapa fler jobb och ett bättre Sverige

– satsa smart, med extra resurser till arbetslösa, sjuka, studerande och barnfamiljer

– satsa mot ungdomsarbetslöshet, med utbildning och stödåtgärder

-försvara den svenska modellen mot EU:s angrepp

-stoppa regeringens försök att skapa låglönesektor

-skapa fler jobb, inte skuldbelägga arbetslös

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *