Meningen med politik är ju att det ska finnas alternativ, inte likriktning bara för att få röster.

Under de senaste dagarna har man i olika media läst och haft synpunkter på ”Ohlys utspel” beträffande en ”allians” där man i förväg skulle redogöra för en framtida politisk strategi. Här kommer våra synpunkter beträffande det:

  

  • Vi tycker inte att allianser är ett alternativ, vi tycker tvärtom att det är viktigt att värna de olika partiernas särart.
  • Vi, och vi tror även att fler med oss, INTE vill ha ett tvåpartisystem i Sverige. Det skulle vara urholkande för både demokratin och det politiska engagemanget.
  • Vi tror att människor vill kunna rösta så långt åt vänster som möjligt och inte rösta på ett vänsterparti som redan under valrörelsen lovar att vara på mittenfårans sida.
  • Vi förstår heller inte varför vi ska ha "allianser" när man inom politiken ändå kan kompromissa ihop överenskommelser efter valen, utifrån sina egna ideologier. Då kan man också ställa högre krav på de man röstat fram.
  • Om bristen på ett alliansbildande vänsterparti, skulle innebära att folk inte röstar på vänsterpartiet då är de dummare än vad vi tror. Och det vill vi ändå inte tro om våra medborgare
  • Meningen med politik är ju att det ska finnas alternativ inte likriktning bara för att få röster. Det är viktigt att värna särarterna som faktiskt finns mellan olika partier.

Vi hoppas, och tror inte att svenska folket inte behöver sammansvetsade allianser för att rösta rött!

 Ann-Renée Forsström Vänsterpartiet                                                                            Anna-Maria Forssell Mörk Vänsterpartiet

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *