Bildande av kommunalt samverkansorgan

På kommunstyrelsen den 1 Juni 2006 så beslutade kommunstyrelsen att Bollnäs kommun skall medverka till att bilda ett kommunalt samverkansorgan. I samband med detta så yrkade vänsterpartiet på ytterligare en attsats som också bifölls.

Kommunstyrelsen 2006-0601

Bildandet av ett Kommunalt samverkansorgan

Det är positivt att det nu finns möjligheter till att bilda ett gemensamt Samverkansorgan. Det innebär att vi kan få en gemensam regional politisk styrning och handlingskraft för regionalutveckling. Vänsterpartiet hade helst sett ett direktvalt Regionfullmäktige, men när nu inte de möjligheterna finns hoppas vi ändå att den parlamentariska sammansättningen ska förbättras utifrån det nu framlagda förslaget till Förbundsstadgar samt att Fullmäktiges roll utvecklas och förtydligas.

Enligt Jan-Åke Björklund som var inbjuden till årets Förbundsmöte i Gävleborgs kommuner och landsting som sakkunnig i Samverkansorgan, så var det oerhört viktigt med den politiska förankringen och att det nyvalda fullmäktige på ett tydligt sätt deltog och ledde det övergripande arbetet. Utifrån ovanstående är det viktigt att det representativa väljarunderlaget får utrymme i det nya regionförbundet.

Utifrån ovanstående yrkar Vänsterpartiet:

Att Bollnäs Kommuns representanter i GKL ska bevaka och verka för att en översyn görs av Fullmäktiges roll, ändamål och sammansättning och att en översyn av styrelsens uppdrag görs utifrån samma principer.

Ann-Renée Forsström (v)

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *