Svar till Alwa Woxlin:

Vi kan börja med att hålla med Alwa om att det trygghetssystem vi har idag har försämrats.
När LAS (lagen om anställningsskydd) infördes 1974 fanns det tre olika typer av tidsbegränsad anställning. Idag finns det elva olika former.

Men det är inget försvar till att försämra anställningsskyddet ytterligare. Det förslag Centerpartiet lägger är att företagare skall kunna avskeda ungdomar under 26 år helt utan någon förklaring. Att detta skulle leda till fler jobb tror vi inte ett dugg på. Utan det blir snarare så att ungdomar kommer att utnyttjas som lågavlönad arbetskraft och kommer att bytas ut allt eftersom.
Man öppnar upp för en låglönemarknad där man i likhet med många arbetstagare i USA måste ha flera olika jobb för att kunna försörja sig.
Alwa skriver vidare att genom Centerpartiets förslag får folk jobb och slipper leva på ”bidrag”.
För det första så leder det inte till fler jobb som vi redan skrivit och för det andra så är det inte bidrag som arbetslösa lever på. Arbetslöshetsersättningen är en försäkring där varje enskild medlem betalar sin premie och har man då oturen att hamna utanför arbetsmarknaden så faller denna försäkring ut. Inte märkvärdigare än om du haft inbrott, krockat med bilen eller drabbats av brand och får ut ersättning från ditt försäkringsbolag som du betalat premien till.

Vänsterpartiet vill att ersättningen i A-kassan höjs till 90% av den tidigare inkomsten jämfört med dagens 80%.

Ann-Renée Forsström (v)
Anna-Maria Forssell Mörk (v)

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *