Kort kommentar till det preliminära valresultatet

Vänsterpartiet känner en stor besvikelse över att Sverigedemokraterna fortsätter att växa, både nationellt och kommunalt. Tre av fem borgerliga partier i Bollnäs tappar väljarstöd. En del av dessa röster har stannat inom bergerligheten hos Bollnäspartiet, men vi känner oro att en stor del gått till Sverigedemokraterna.

Det finns positiva delar. Vi noterar med glädje att valdeltagandet ökat, förhållandevis kraftigt. Vi kan konstatera att Vänsterpartiet ökar med 74 röster jämfört med 2010 till 5,5%. Preliminärt ger det oss ytterligare ett mandat i fullmäktige, totalt tre mandat. Det är positivt, men vi är inte nöjda. Vi har känt medvind länge och hade hoppats på mer.

Vi avvaktar onsdagens räkning innan vi drar övriga slutsatser.

Det här inlägget postades i Pressmeddelanden. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *