SD blått parti i brun förpackning

mippa2SD:s ideologiska grundprincip, nationalismen, som är idén om: ett folk, en nation och ett land, som enligt partiet själva är den viktigaste faktorn i ett tryggt harmoniskt och solidariskt samhälle, är en och samma princip som i nazismen. Där sätter man landet, folket och nationen före intressen som rör oss vanliga människor i samhället. Principen som SD förordar gör att klass inte existerar, arbetstagarens intresse gentemot arbetsgivaren upphör, och därmed sätter man också arbetsmarknadens mekanismer ur spel. Att arbetstagare ska ha trygga anställningsvillkor eller att kvinnor ska ha lika rättigheter som män är inte relevant med SD:s grundprinciper, nationens intressen är alltid det överordnade.

SD pratar gärna om saker som att stärka facket eller att försvara den svenska modellen, men när det kommer till röstningar i riksdagen, så lägger man nästan alltid sin röst till höger. Man har röstat emot en hel del klassiskt fackliga förslag, man röstade exempelvis nej till en nollvision mot dödsolyckor i arbetslivet, man röstade nej till rätten till heltid, och man vill ha ännu fler undantag i turordningsreglerna i LAS. Man har röstat nej till att få göra avdrag på fackavgiften. Man har också röstat med högern när statliga bolag har sålts ut, och i frågor som rör våra socialförsäkringar har man inte en enda gång röstat för förbättringar för sjuka eller arbetslösa.

Sverigedemokraterna är inget parti för vanliga arbetande människor. De är ett blått parti i en brun förpackning som försöker utge sej för att arbeta för oss gräsrötter. Och den nationalistiska grund man står på, kommer aldrig nånsin att vara en grund för ett tryggt eller solidariskt samhälle som innefattar alla. Synen på demokrati med SDs ögon bygger alltid på att utesluta någon, idag är det flyktingar, imorgon är det kanske du eller någon annan du känner, som kommer att anses som tärande eller som ett hot mot SDs sk harmoniska samhälle. Att prata som ett rött parti, men att spendera pengarna som ett blått parti kommer aldrig att förändra något för oss här nere i verkligheten. SD:s fina ord blir verkligen till snömos, när man synar deras politik i sömmarna.

 

Anna-Maria Forssell-Mörk

Det här inlägget postades i Insändare. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *