Uttalande från årsmöte 2018

Vänsterpartiet Bollnäs årsmöte ställer sej bakom Jonas Sjöstedts (v) starka kritik mot att Turkiet attackerar kurdiska mål i syriska Afrin. Vi ställer oss bakom vår partiledares krav på att Margot Wallström skall kalla till sej den turkiske ambassadören för att tala om dessa oacceptabla attacker. För att få till stånd en förändring bör markeras med både politiska och ekonomiska konsekvenser mot Erdogans allt mer diktatoriska stat.
Det var kurderna som besegrade IS, men istället för belöning för detta, försöker Erdogans regering krossa den demokratiska oppositionen, genom att attackera och fängsla den, ett brott mot folkrätten och internationell lag.
Vänsterpartiet Bollnäs fördömer Turkiets oprovocerade attacker mot kurder i Syrien och ställer sej bakom det kurdiska folkets kamp.

Det här inlägget postades i Partiverksamhet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *