Uttalande från Vänsterpartiets årsmöte den 9/3-2016 – Lokomotiv

Föreningen Lokomotiv sätter Bollnäs på kartan. För Vänsterpartiet är föreningens arbete och marknadsföringen av staden guld värt. Man är en ideell förening som jobbar mycket med integration och kultur i en omfattning som är unik för länet.
Under den debatt som varit i kommunstyrelsen ifrågasattes vad kommunen fick för pengarna. Vi kan berätta vad Lokomotiv gör för de i sammanhanget mycket små medel man har – Man har under tre säsonger haft över 30 utställningar från hela världen, man har anordnat workshops och visningar för hundratals skolelever samt konserter. Man har haft en internationell basar, producerat film om integration, gjort utställningar på temat flykt som visats över hela regionen. Man föreläser också om kultur och integration på uppdrag av länsstyrelsen mm. Listan är ett axplock av vad man gör, och i allt har man hela tiden arbetat aktivt med jämställdhet och mångfald. Lokomotiv är dessutom en förening som fått flera priser och utmärkelser för sitt arbete, man har fått uppmärksamhet från hela landet. I höstas var man dessutom initiativtagare till Bollnäs Skramlar, som samlade in över 300 000 kronor till UNHCR.

För oss i Vänsterpartiet skulle det kännas väldigt konstigt ifall man tog bort möjligheterna för denna förenings existens, bara för att oppositionen ifrågasätter varifrån i den kommunala plånboken pengarna tas, eller för att man fått för sej att föreningen skulle ha nåt slags gräddfil. För oss har Lokomotiv en oumbärlig verksamhet och samma verksamhet i kommunens hägn skulle kosta väldigt mycket mer.  För dessa ”felräkningspengar” får vi en omfattande och angelägen verksamhet. Därför säjer vi JA till fortsatt föreningsstöd för Lokomotiv.

Det här inlägget postades i Partiverksamhet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *