Vi tror inte heller på jultomten

Liberalerna skriver i Ljusnan den 28/2 i sitt svar till B-O Renöfält (C) om sin syn på bandyhalls frågan. Vi instämmer med (Lib) i detta, en hall på sj-området kommer att bli en dyr affär för skattekollektivet.
En dålig affär blir inte bra, bara för att den utförs av en privat aktör, men det är substansen i det centern säjer. Man tycker att medborgarna ska förbinda sej att betala i 18 år, utan möjlighet att påverka, dessutom på ett område där det är svårt att pressa kostnader. För skattebetalaren är en hall på Sävstaås en mycket bättre affär.
Vill vi att Bollnäs som stad ska vara levande och då är handel en viktig del. Då ska vi inte bygga bort vår potential med en jättestor sporthall på det enda område i centrum där staden kan växa.
Vi värnar att de sista resterna av Bollnäs ursprungsbebyggelse ska få vara kvar. Det är ju faktiskt så, att man måste låta grävskoporna fara fram, om man ska få plats med en hall på sj-området.  Sj-området har en unik karaktär som kan utvecklas och användas på helt andra sätt, om man lyfter blicken lite och tittar framåt, istället för att fixera sej vid att en bandyhall måste ligga mitt i smeten.
Maria Mörk
Björn Leijnegard
Vänsterpartiet
Det här inlägget postades i Partiverksamhet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *