Replik: fördomsfullt kalla V för ”kommunister”

mippa2Vi vill bemöta Gillis Westmans grova och ogrundade insändare i tidningen Ljusnan den 17:e september.

Att kalla vänsterpartiet kommunister, visar bara de fördomar Gillis Westman sitter på. Vänsterpartiet har till skillnad från många andra partier i Sverige gjort upp med sitt mörka förflutna. Vi är inte på något sätt stolta över den historia som partiet haft till vissa delar, men att smeta kommunism som ett skällsord över dagens vänsterparti, visar bara på att man saknar kunskap om, och argument mot den politik som partiet har idag.

Gillis blir skrämd av att vänstern tydligt tar avstånd mot rasismen, själva tycker vi det är mer skrämmande med människor som inte tar avstånd ifrån de tendenser som finns i samhället, utan istället håller rasistiska partier om ryggen. Det är dessutom skrämmande om man inte kan särskilja vad som är den överskuggande faran i Sverige idag. Knappast är det Vänsterpartiet.

Vad gäller valsabotage, så är det vare sej Vänsterpartiet eller Ung Vänster, som stått för sånt, vi fick själva våra affischer nedrivna i valrörelsen, och i Sandviken vältes vår valstuga. Genom tiderna har vi utsatts för sabotage med ex. tegelstenar genom rutor, brandbomber osv. Vi skulle knappast drömma om att göra detsamma mot någon annan människa eller något parti, för vi vet hur det känns och vi tar starkt avstånd ifrån både sabotage och våld.

Sen vad gäller demonstrationsrätten och mötesfriheten, så äger man inte rätten att stå oemotsagd. Att helt vanliga människor visar sitt missnöje med sd, genom att fredligt vända ryggen till, är inte vad jag kallar beväpnad. Sen om Gillis fantiserat om smällare, raketer och ägg, det kan vi inte göra något åt, det är fortfarande fritt att fantisera. I Bollnäs förekom inget sånt enligt de rapporter vi fått. Vi medverkade förresten inte heller då Åkesson var i Bollnäs.

Att dessutom klumpa ihop Ung Vänster, vår ungdomsorganisation med Revolutionära Fronten och AFA, det är gravt kränkande. Ung Vänster är en organisation som tar avstånd ifrån all slags våld, och de medlemmar som inte följer de regler som finns för lämpligt uppförande utesluts obönhörligen. Vi kräver att Gillis Westman ber om ursäkt. Vi tror knappast att Tilde 11 år som är vår mest aktiva Ung vänstermedlem tycker det är speciellt kul att bli dragen över samma kam som de autonoma våldsrörelserna. I övrigt så lever vi inte längre på 50-talet, och Tage Erlander är ett minne blott. Idag har vi en vice talman som tillhör ett rasistiskt parti, det ger snarare vibbar att det är ett nytt 30-tal som stundar.

Vänsterpartiet Bollnäs
Ung Vänster Bollnäs

Det här inlägget postades i Insändare. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *