1:a maj-tal: Björn Leijnegard

”Aldrig förr har så många haft så få att tacka för så mycket” sa Winston Churchill om de engelska stridsflygarna som försvarade landet mot den nazistiska invasionen.

”Aldrig tidigare under modern tid har så få förstört så mycket för så många och under så kort tid som den nu sittande svenska regeringen” säger jag.
Landet Sverige är Europas stabilaste ekonomi. Vi är på naturresurser ett av Europas rikaste länder, men trots det så dör människor av fattigdom i vårt land. Sjuka utförsäkras och krävs att söka jobb som saknas även för de friska. Folket måste utbilda sig säger den högra handen samtidigt som den vänstra handen lägger ner utbildningsplatser.

Arbetslösheten är hög i Sverige men företagen tjänar miljarder varje år på att lägga ut jobben på låglöneländer. Det jobbar fler människor på svenska företag utomlands än vad det finns arbetslösa i Sverige. Att lösa arbetslösheten i landet låter i mina öron ganska enkelt. Ta hem jobben!
Sänk aktieägarnas vinstkrav så ger det sig själv. Om fler har ökad köpkraft så ökar handeln i landet. Hur svårt kan det bli?

Regeringen försöker göra vårt land till tjänare åt företagen och överklassen men det vägrar jag gå med på! Företagen ska tjäna sitt land!
Fortum tjänar mångmiljard belopp på att sälja el till oss, dyrast i landet. Det gör de genom att ockupera vår älv. Damm efter damm binder vårt vatten. Elen behöver vi, självklart men inte på bekostnad av den ekologiska mångfalden.

Älven är vår, inte Fortums! Vinsten går inte till oss utan till Finland! Fria vandringsvägar skulle innebära inte bara lax och havsöring i Bollnäsström utan även ett välkommet tillskott i kommunkassan. Turismen i regionen skulle explodera till en nivå som aldrig tidigare setts.

Nya arbetstillfällen skulle skapas, folk från hela Europa skulle se Ljusnandalen som ett turist mål. Fler campingplatser måste till och hotellen skulle vara fullbokade, något som inte H & M någonsin skulle lyckas med…

”Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov” är den paroll varje svensk regering, svensk tjänsteman eller varför inte varje svensk borde börja sin morgon med.. För hur skulle någon sjuk människa kunna utförsäkras då? Det borde stå i botten på varje kaffekopp i regeringskansliet och varje predikan i kyrkan skulle börja med de orden.
”Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov”

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *