Vänsterpartiets svar på BGif:s frågor om bandyn

Här är vänsterpartiets svar på Bollnäs Giffarnas frågor om bandyarena.

FRÅGOR:
·  Vad tycker ditt parti att bandyn betyder för Bollnäs kommun?

Bandyn är viktig tycker Vänsterpartiet, den betyder mycket för Bollnäs både som kultur och varumärke samt för våra unga att växa upp med gemenskap och idrott, och har en del i det utbud av friskvård och hälsa vi har för vår befolkning!.
 

· Vill ditt parti se en bandyarena i Bollnäs och i så fall vart?

Vi tror det måste till en bandyarena och vi kan inte stå kvar och låta vårt bandylag träna ute eller att låta våra ungdomar o ungdomsverksamheten att ha sämre förutsättningar än i andra kommuner. Vi bedömer det mest realistiskt och hållbart, att bandyarena skall byggas på Sävstaås. Vid broområdet måste till såna kraftiga infrastruktursatsningar pga järnvägsverksamheten, så det kommer kommunen aldrig att ha råd med, de pengarna finns inte idag. Vi befarar också att en hyra i Arena på broområdet skulle p.g.a ovanstående kostnader innebära en stor belastning för klubben och även äventyra ungdomsverksamheten.

  • Vad gör ditt parti för att Bollnäs skall få en bandyarena?

Vi har tagit ett beslut i Kommunstyrelsen att utreda förutsättningarna för en arena på Sävstaås som kommer att behandlas på kommunfullmäktiges Decembermöte.” Vi tror att det är på Sävstaås det skall dansas”.

  • · Hur viktigt tycker ditt parti att det är med en bandyarena i Bollnäs?

Vi tycker bandyarena är oerhört viktigt. Men vi kan samtidigt inte äventyra kärnverksamhet som t.ex. skola och äldre/omsorg

· Vad skulle du vilja säga är den avgörande orsaken till att bygget av en bandyarena i Bollnäs ännu inte dragit igång?

Vi har väntat på svar från Arenabolaget, som inte kommit, men tycker nu, att det gått alldeles för lång tid, så nåt måste göras för att få fart på frågan, därav utredningen från Kommunstyrelsen om arena på Sävstaås. Vi kommer snart att ha ett möte i majoriteten där vi får olika kostnader preciserade.

· När kan vi förvänta oss att byggstarten blir av?

Vi har förhoppningar att det kan ske under denna mandatperiod.

 
· När kan Bollnäs förvänta sig ha en färdig bandyarena?

Det är svårt att förutse, då den utredning som skall göras, ännu inte är färdig.

Anna-Maria Forssell Mörk

Vänsterpartiet Bollnäs

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *