Rättelse angående näringslivsdebatten

Då Ljusnan torsdagen den 2:a september citerade mej fel i det jag sade i näringslivsdebatten, vill jag klargöra vad Vänsterpartiet egentligen sa under denna debatt.

Det jag uttalade var, att Vänsterpartiet vill införa en stopplag mot vinst i friskolor, och det är inte samma sak som vinst i privata företag, då friskolor finansieras av offentliga medel. Vi vill inte att de pengar som friskolorna gör, hamnar i privata aktieägares fickor, utan att den går verksamheten tillgodo igen.

För oss är inte skolan en handelsvara vilken som helst, utan en demokratisk rättighet, därför vill vi ha en gemensam styrning, där behoven styr resurstilldelningen.

Ett stort missförstånd är, att Vänsterpartiet skulle vara motståndare till vinst i privata företag. Tvärtom vill vi med vår politik förbättra det för småföretagen i Bollnäs och i länet.

Vi vill sänka arbetsgivaravgiften för småföretagare med ca 6 procentenheter under 2011-2012, samtidigt gör vi unga arbetslösa mer attraktiva att anställa, då vi vill ta bort hela arbetsgivaravgiften för dessa.

Vi vill också införa ett särskilt stöd för företagare på landsbygd, för att kunna se till att hela Sverige kan leva, och så att man på mindre orter, skall kunna ha kvar sin mack eller affär.

 Det var bara några saker vi vill göra utifrån vårt program i den rödgröna uppgörelsen.

 Vi vill också slå hål på myten, att vi skulle vara företagsfientliga, då det blindtest, som genomfördes av Företagarna visade, att Vänsterpartiets politik hade bland de bästa lösningarna för att påverka företagsklimatet i en positiv riktning.

Anna-Maria Forssell Mörk

Vänsterpartiet Bollnäs

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *