Under sin tid vid rodret har den borgerliga regeringen redan lyckats genomföra omfattande försämringar av det svenska välfärdssystem som arbetarna under åratal byggt upp.

Den borgerliga regeringen blev vald på löftet att bryta utanförskapet, ett utanförskap som under mandatperioden ökat med en kvarts miljon enligt regeringens egna prognoser.
Och där till kommer försämringar i sjukvårdssystemet som är en tickande bomb

Idag har vi en situation i Sverige där arbetslösheten beräknas uppgå till närmare 12 procent och sysselsättningsgraden sjunker till de nivåer som rådde under 90-talskrisen. Ändå väljer regeringen att fortsätta sänka skatterna på lånade pengar, istället för att kraftsamla för jobben. Regelverket när det gäller sjukförsäkringar försämras och detta gör att ca 52 000 ytterligare kommer att hamna i utanförskap i samband med utförsäkringar under 2010. Samtidigt som det endast finns 7 000 platser i jobb och utvecklingsgarantins tredje fas, dit de utförsäkrade hänvisas. Försämringar i sjukförsäkringen är en tickande bomb! Dom som utförsäkras gör det på grund av de nya reglerna, inte att dom återfått arbetsförmågan. Vi har en ungdomsarbetslöshet som ökar rekordsnabbt, den är nu uppe i 27 procent (bland de högsta i Europa). Så var det med det utanförskapet som det skulle rådas bot på av den borgerliga regeringen. Den borgerliga regeringen blev vald på löftet att bryta utanförskapet, ett utanförskap som under mandatperioden ökat med en kvarts miljon enligt regeringens egna prognoser.

Inkomstklyftorna ökar, vi har inte haft så stora inkomstklyftor som vi har idag sedan SCB (statistiska centralbyrån) började mäta dem! Och det visar med all tydlighet på vem/vilka den borgerliga regeringens satsningar och prioriteringar gynnar. De rika blir rikare och de fattiga blir fattigare!

Regeringens antifackliga politik har gjort att ca 500 000 människor lämnat A-kassan, och arbetslöshetsförsäkringen garanterar inte längre en skälig inkomsttrygghet vid arbetslöshet. Arbetsmarknadsministern skyller dessutom långa handläggningstider på A-kassan när det i själva verket är krångliga regler och krångliga blanketter som gör så att 85%  av arbetsgivarintygen blir ifyllda på fel sätt. Regeringen har både makten och möjligheten att ändra både regelverk och blanketter

Alla dess försämringar i vårt välfärssystem gör att fler och fler människor runt om i landet är tvungen att vända sig till socialtjänsten för att få försörjningsstöd. Under sin tid vid rodret har den borgerliga regeringen redan lyckats genomföra omfattande försämringar av det svenska välfärdssystem, ett välfärssystem som det tagit arbetarna åratal att bygga upp.

Det är dags att byta regering och byta politik!!!

Ann-Renée Forsström Vänsterpartiet

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *