Vänsterpartiet säger NEJ till bildande av koncernbolag.

Här nedan kommer en förklaring till Vänsterpartiets ställningstagande i fråga om bildande av koncernbolag i Bollnäs Kommun

På kommunfullmäktige i Bollnäs den 26/10 har man nu beslutat att bilda ett koncernbolag .d.v.s ett moderbolag över de kommunala bolag vi har idag. För att få bättre styrning som ägare är ett motiv det andra är att kunna göra resultatbalanseringar. Om ett bolag går med vinst kan man balansera det mot ett som går i förlust! Problemet är bara att dom enda bolagen man kan resultatbalansera mellan är de som man äger till minst 90% och det gör vi bara med Bollnäs Energi och Bollnäs Bostäder och enligt min mening så skall ingen av dessa bolag gå med vinst mer än vad som behövs för investeringar och liknande. Går Bollnäs Bostäder med högre vinst än så skall hyrorna sänkas! Går Bollnäs Energi med vinst skall värmetaxan sänkas! Alltså finns inget att resultatbalansera med i dessa bolag därmed faller det argumentet! Att få en bättre styrning är ett argument som jag inte köper. Man har haft alla möjligheter i världen att styra genom ägardirektiv men inte använts sig av den möjligheten i den omfattning man kunnat och klarade man inte styrningen då så har jag väldigt svårt att se vad som skulle göra den bättre nu.

Nej det står tämligen klart att man bolagiserar för bolagiserandets skull. Några hållbara argument för bolagiseringen har man ännu inte presenterat. Vänsterpartiet röstade naturligtvis NEJ till denna bolagisering.

Ann-Renée Forsström Vänsterpartiet

Anna-Maria Forssell Mörk Vänsterpartiet

Marita Hillströms Vänsterpartiet

 

 

 
Bilagor:   Hämta fil   Stora ikoner Lista Detaljer
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *