Frågor kring Växsjö skola

Vi i Vänsterpartiet har en del frågor när det gäller renoveringen av Växsjö skola:

 

Vi vill veta de totala kostnaderna för de olika alternativen

  1. Ombyggnation av nuvarnade Växsjö skola?

  2. En redogörelse (inte antagande eller uppskattande tagna ur luften) för vad det skulle kosta att lösa denna situation med moduler?

  3. Vad innebär det för kostnader om eleverna får flytta till Nyhamre skola och då vill vi veta mellanskillnaden av de skolskjutskostnader som eleverna som går på Växsjö skola idag och vad kostnaderna blir om dessa elever måste ha skolskjuts till Nyhamre. Alltså merkostnaden!

Vi har också hört att vid en flytt till Nyhamre skulle det innebära större elevgrupper, alltså fler elever per antal lärare och undrar i samband med detta om man inte kan tänka sig att även lärarna flyttar med?

Vi vill också se en redogörelse för det totala antalet elever i kommunen inför framtiden och hur denna utveckling ser ut att bli. Anledningen till detta är att vi ser det som resursslöseri att renovera lokaler som dessutom kostar i drift om vi kan klara skolverksamheten med de lokaler vi idag redan har. Detta när vi också vet att Barn- och utbildningsnämnden redan idag har för mycket lokaler i förhållande till antalet elever och dessutom går mot ett stort underskott.

Vi befarar också att lokalkostnaderna tenderar att öka på bekostnad av pedagogik och elevhälsa.

Höga lokalkostnader för skolverksamheten riskerar att alla elever i kommunen får mindre pengar över till innehållet i skolan.

Kan vi istället använda de lokaler vi har så får vi mer pengar över till att bedriva verksamhet inne i skolan!

Ann-Renée Forsström och Anna-Maria Forssell Mörk Vänsterpartiet

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *