Händelser på kommunstyrelsen den 20 augusti

På KS au den 20/8 -09 så handlade ett ärende om sommarens strömavbrott: Det framkom en stark kritik från Kommunalråden mot tekniska förvaltningen! Trots att Torbjörn Wannqvist (räddningstjänsten) talade om att frågan inte var så enkel då flera aktörer är inblandad och ansvarsfrågan oklar. Leopold Stoltz tillkännagav att man från kommunledningen kanske varit otydliga i sina direktiv. Ändå fick jag känslan av att det var tekniska förvaltningen man ville skuldbelägga även i denna fråga……
Uppträdandet mot den tjänsteman som deltog från tekniska förvaltningen vid detta tillfälle var under all kritik enligt min mening.

 

Efter att dagordningen var genomgången så kom då detta upp som ett extra ärende: Information om brister i Tekniska förvaltningen: Man sa bland annat att man fått in en arbetsmiljöanmälan och man la fram det på ett sådant sätt att jag tolkade det som att anmälan var riktad på Torbjörn Falkeborn. När jag dagen efter kontrollerade detta så visade det sig att det var en arbetsmilöanmälan p.g.a. en fukt/mögelskada i ett arbetsrum på kulturförvaltningen, som SKANSKA dessutom tagit på sig skulden för. (Torbjörn Falkeborn har således inget som helst med detta att göra)

Man påtalade också att saker inte blir gjorda. Men enligt min uppfattning så kan inte tekniska agera om det inte finns erforderliga beslut/underlag och att man också fått resurser för detta.

Den kritik som det redogjordes för kom från framförallt två personer inom tjänstemannastaben och jag påtalade att det också fanns en hel del kritik just mot dessa två personer. Men enligt kommunalråden så var det dessa två som fick bära hundhuvudet. Det vore kanske på sin plats att man lyssnade på bägge sidor.

Kommunalråden sa att detta (jag uppfattade det som att handlade om möjligheten att sparka Torbjörn Falkeborn, eftersom Leopold Stoltz pratade om att han velat sparka honom redan i februari) låg inom kommunchefens deligationsområde.

Men det ovan skrivna vill jag delge min uppfattning om sammanträdet med KS au den 20 augusti

Denna upplevelse tillsammans med tidigare händelser (som kräver en skrivelse i sig) gör att jag får uppfattningen av att man skuldbelägger tekniska förvaltningen och dess chef oförskyllt. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Det är inte enkelt att ha flera herrar som skall styra och ställa över ens verksamhet.

Jag vill härmed tillkännage mitt och Vänsterpartiet Bollnäs, stöd och fullständiga förtroende för Tekniska förvaltningen och dess chef!

Ann-Renée Forsström (ledamot i Ks au/oppositionsråd för vänsterpartiet)

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *