Rapport från Bollnäs/Ovanåkers 1:a Majfirande

Mellan 80-90 personer hade samlats i Colliniparken i Bollnäs för att fira första Maj. Bollnäs och Ovanåker firade tillsammans i år, och tillresta från Söderhamn, Hudiksvall och Gävle fanns också på plats.

Som vanligt bjöds på kolbullar, frukt och godis, något som under åren blivit en tradition som är mycket uppskattad. Tipsrunda på temat EU fanns att gå, för den som var villig att testa sina kunskaper. Fina priser lottades ut.

Bollnäs egna Ung Vänster hade aktiviteter, bland annat "störta alliansen" (kasta ner en burkpyramid med alliansens partiledarporträtt), och ponnyridning, på deras egen maskot shetlandsponnyn Nasse. Och bokbord.

Underhållningen bestod av rockabilly av den duktige Zeb Hansson från Zeb and his Dixierebels och talare från både Bollnäs, Ovanåker, Gävle och Ung Vänster.

Från Gävle talade Lasse Langeborg, på temat EU, då Bollnäs partiförening passade på att kicka igång sin EU-valrörelse.

Från Bollnäs talade Ann-Reneé Forsström (gr.led), om Fler Jobb – Bättre Jobb och Anna-Maria Forssell Mörk (ordf.) om Verklig valfrihet i vård och omsorg, istället för LOV (lag om valfrihetssystem).

Från Ovanåker talade Torleif Bossen och Bollnäs ordförande för Ung Vänster,  Felix Blom, om "Stoppa ungdomskrisen, fixa jobben!".

Vädrets makter var med oss hela dagen och det var en lyckad manifestation, trots att Hanna-kören hade gratisuppträdande samma dag. Och vi uppskattar att vi hade fler deltagare detta år än förra året.

Mvh Anna-Maria Forssell Mörk för Vänsterpartiet Bollnäs partiförening

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *