Skillnad på bidrag och bidrag

Nya moderaterna försökte i valrörelsen 2006 framstå som det nya arbetarpartiet. De framhävde kontinuerligt under valrörelsen att folk inte skulle leva på bidrag.
Tillsammans med de övriga borgerliga partierna sa man att det måste bli ett slut på bidragsberoendet. Man anklagade till och med folk för att utnyttja bidragen i onödan.
Att det handlade om försäkringar låtsades man inte bry sig om. Sjukförsäkringar eller arbetslöshetsförsäkringar, man skydde inga medel, folk skulle klämmas åt och man kunde väl arbeta även om man hade lite cancer hette det.
Nu är tonerna helt annorlunda, men nu handlar det inte längre om ”arbetarklassen” Nu är man fullt beredda att satsa hur mycket som helst på stöd till bankerna. Men bara till bankerna!
I Sverige har regeringen pumpat in mer pengar i bankerna än hela de samlade skattesänkningarna (110 miljarder/år det motsvarar nästan 4 % av landets BNP) som genomförts. Bankerna får mer än alla arbetslösa!

 För att möta upp arbetslösheten föreslår regeringen coaching för arbetslösa och lite forskning och allt detta för den hisnande summan av 8,3 miljarder (att jämföras med stödet till bankerna eller skattesänkningarna).
Man föreslår också ett så kallat ROT-avdrag vid reparation och ombyggnad. Det ska öka de välbetaldas konsumtion av framförallt hantverkstjänster.
Samtidigt vägrar regeringen att stödja offentlig verksamhet, man ger inga löften till kommuner och landsting om ökade satsningar,
Regeringens politik är konsekvent! Den går emot den långsiktiga plan man haft, om lägre "skattetryck" och minskad offentlig sektor.

Ann-Renée Forsström Vänsterpartiet
Anna-Maria Forssell Mörk Vänsterpartiet
Marita Hillströms Vänsterpartiet

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *