Chefsavtal

Anders Eklund skriver i sin ledare i tidningen Ljusnan den 7 oktober återigen om tillvägagångssättet vid informationen som gavs på arbetsutskottet den 17 april beträffande anställningsavtal för förvaltningschefer och undrar om undertecknad med flera satt och sov eller inte minns informationen.
Jag har i en tidigare debattartikel försökt förklara att någon information om nivåer eller summor beträffande avtalen aldrig gavs. Utan informationen handlade om att principen att man skall ha en grundlön med chefstillägg och att konstlade tjänster inte skall inrättas då människor avslutar sitt chefskap. Något/några avtal visades aldrig upp och några summor nämndes heller inte i sammanhanget. Kommunalrådet Olle Nilsson Sträng har vid två tillfällen (på två kommunstyrelsesammanträden) också tillkännagett att det var så det gick till.

Jag tog även upp frågan på senaste kommunstyrelsen den 2 oktober, då informationen om uppsägning av tidigare förvaltningschefen på Barn- och utbildningsförvaltningen togs upp bakom lyckta dörrar.

Jag tycker det är ytterst pinsamt att det finns människor som tror att vi (undertecknad samt ytterligare två ledamöter) fått informationen men glömt den, då så inte är fallet och jag tycker väl att det vore på sin plats att kommunalrådet informerade och tillkännagav om hur det egentligen gick till.

Återigen så gavs ingen information om summor eller nivåer och inga avtal visades upp. Första gången jag sett dessa avtal var i samband med deligationsärendena på kommunstyrelsen den 2 oktober.

Ann-Renée Forsström Vänsterpartiet

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *