Jobbavdrag-värdelöst!!!

Regeringens nya jobbavdrag får hård kritik av LOs ekonomer och trots detta planeras ytterligare skattesänkningar nästa år till alla dem som redan har ett arbete. Det bekräftar bara vilken syn regeringen har på de som är arbetslösa och sjuka, de är latmaskar och fejkar sjukdom…

Vänsterpartiet kan bara se att regeringens retorik om att få bort utanförskapet är rent nonsens, som vilseleder människor och att det enda man gör, är att skapa en underklass som aldrig kommer att ta sej in på den ordinarie arbetsmarknaden.

Den som inte haft förmånen att hitta ett arbete, hamnar slutligen i "jobb och utvecklingsgarantin", där är det "samhällstjänst" som gäller, ett arbete till lägre lön och sämre villkor, som i längden leder till lönedumpning på resten av arbetsmarknaden, och som i praktiken gör att allt arbete inte lönar sej…

Vänsterpartiet tycker det är fel att försämra villkoren, för dem som "trots" regeringens politik inte lyckats hitta ett arbete/lyckats tillfriskna, för det har visat sej att effekten av den borgerliga arbetsmarknadspolitiken är försumbar och att majoriteten är kvar i "utanförskap" och har fått det sämre…Och detta under en högkonjunktur!

Vi funderar bara hur det kommer att se ut för de arbetslösa och sjuka i framtiden, nu när konjunkturen vänt och med regeringens omvända "Robin Hood politik"!?, Vi vet i alla fall, att många människor kommer att hamna i statistiken hos kommunernas socialtjänst, istället för i arbetslöshets/sjuk statistiken…ett sätt att bolla över problemet någon annanstans….

Vi tycker det är tragiskt!

Anna-Maria Forssell Mörk  ordförande (v) Ann-Renée Forsström (v) gruppledare

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *