Tack Irland!

I Sverige och andra EU-länder har den politiska eliten förvägrat oss rätten att rösta om Lissabonfördraget. Irländarnas NEJ är därför en seger för alla folk i Europa.
Folkomröstningsresultatet visar tydligt att de europeiska eliterna inte har folket med sig i sitt överstatliga skrytbygge. Människorna vill inte ha ett Europas förenta stater där kollektivavtal och sociala frågor är underställda marknaden.
Enligt EU´s egna regelverk innebär detta (Irands NEJ) att Lissabonfördraget och den nya EU-grundlagen nu fallit. Så vi förväntar oss att EU´s stats och regeringschefer respekterar det!

Aldrig tidigare har så mycket makt överförts till EU sedan Sverige blev medlem.

På 100 områden tar den nya lagen bort självbestämmandet från medlemsländerna. Man undrar ju varför dom vill ha mindre demokrati?
När EU-byråkraterna får mer att säga till om ökar fusket och korruptionen. Fler beslut tas på hemliga möten. Varför vill dom inte att vanligt folk ska se vad dom gör?

EU:s högerpolitik förstärks. Nu ska det handlas med välfärden och tryggheten. Det blir människor med mycket pengar som tjänar på det. Vilka tror du det är det som förlorar?

Länderna tvingas rusta upp militärt. EU blir i praktiken en militärallians på samma sätt som Nato. Varför vill dom kriga i andra världsdelar?

Borgarna och socialdemokraterna är överens om EU och säger nej till folkomröstning. Är de rädda för att folket ska rösta "fel" som i EMU-folkomröstningen?

Vänsterpartiet har hela tiden krävt folkomröstning om Lissabonfördraget – EU:s nya grundlag.

 Irländarnas nej är fantastiskt. Det mest välinformerade folket i Europa har nu sagt nej till en ny grundlag för EU. Man vill inte ha mer överstatlighet, utan mer av ett mellanstatligt samarbete. TACK än en gång Irland!

  

Ann-Renée Forsström Vänsterpartiet

Anna-Maria Forssell Mörk Vänsterpartiet

Marita Hillströms Vänsterpartiet

Henrik Rubensson Vänsterpartiet

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *