Vänsterpartiet saknar satsningar på välfärden i vårpropositionen.

Folket vill ha bättre välfärd, inte sänkta skatter. Den åsikten har även de flesta borgerliga väljare. Men regeringen som säger sig vara en lyssnande regering, har satt på sig både öronproppar och hörselskydd för att slippa höra.

  

Statsministern åker till andra länder och uppmanar dem att minska utsläppen. Sedan åker han hem, utarmar skogen och bygger motorvägar. Regeringen pratar grönt men satsar svart, det är en asfaltallians och en utsläppsallians som styr Sverige.

Skattesänkningar rustar inte Sverige för en svagare konjunktur. En offensiv regering hade använt överskottet och investerat för framtiden i välfärd och infrastruktur. Vänsterpartiet efterlyser satsningar på klimatet och anser att staten borde ta ett större ansvar för att bygga ut järnvägen och kollektivtrafiken.

Regeringens cyniska politik har skapat en stor grupp nyfattiga, en grupp som domineras av kvinnor. De har fått sänkta ersättningsnivåer i sjukförsäkring och a-kassa. Det är de som betalar slopad förmögenhetsskatt och skattesubventionerad hemhjälp för högavlönade män.

 
Ulla Andersson, riksdagsledamot och ekonomisk-politisk talesperson
Ann-Renée Forsström, oppositionsråd och gruppledare för Vänsterpartiet Bollnäs

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *