Vänsterpartiet är för öppna sammanträden!

Bengt-Åke Olsson Ljusnan har i en artikel publicerad den 28/11 lyckats tolka min/vänsterpartiets motion om ”ändrade arbetsformer för kommunstyrelsen” ungefär som FAN tolkar bibeln. Om han bemödat sig med att ta kontakt så hade jag kunnat förklara att syftet med motionen är att vidga demokratin!

  

Idag är det precis som han beskriver endast tre partier representerade i kommunstyrelsens arbetsutskott som sammanträder ungefär en gång per månad, i slutna sammanträden, för att bereda ärenden till kommunstyrelsen (och i kommunfullmäktige finns 9 partier representerade).

Ärendet om ändrade arbetsformer för kommunstyrelsen i enlighet med mitt förslag har tidigare varit uppe för politisk prövning men drogs tillbaka. I samband med de politiska övervägande om ändrade arbetsformer kom då åsikter om "nackdelar" med att kommunstyrelsen skulle bereda ärendena, en nackdel skulle då enligt dessa kritiker vara att kommunstyrelsens sammanträden var öppna för allmänheten. För att tillmötesgå dessa kritiker och samtidigt öppna för ett mer demokratiskt arbetssätt lades vår motion.

Vänsterpartiet har alltid verkat för och kommer att verka för att samtliga sammanträden inom kommun och landsting skall vara öppna för allmänheten.

Vår motion var/är ett försök att i det uppkomna politiska läget vidga den politiska demokratin och ge bättre genomarbetade förslag inför beslut med tanke på den osäkra majoritet som nu råder.

Vänsterpartiet är alltså för öppna sammanträden!

 

Ann-Renée Forsström Vänsterpartiet

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *