Cook and chill

Frågan om cook and chill inlämnades till ledamöternas frågestund på kommunfullmäktige den 19/11 men blev inte besvarad förrän på kommunfullmäktige den 26/11

  

Ledamöternas frågestund! Kommunfullmäktige i Bollnäs den 19/11 2007

BAKGRUND: Det har kommit till min kännedom att kommunchefen initierat en undersökning om att införa "Cook and chill" i Bollnäs kommun.

Med tanke på att det inte är länge sedan vi i kommunen haft en utredning om just detta och i samband med detta så uppstod en stark folkopinion. Utredningen var omfattande och vi hade en tjänsteman "utifrån" (från Ljusdal om jag inte missminner mig) för att bistå i denna utredning.

Känslorna svallade och motståndet från pensionärsorganisationerna var starkt.

Beslutet i kommunfullmäktige blev att vi inte skulle införa Cook and chill.

Om det inte finns någon politisk vilja till att införa cook and chill så är det ju slöseri med tjänstemannaresurser att utreda frågan på nytt.

  • Därför undrar jag om kommunchefen initierat denna utredning på uppdrag av de styrande borgerliga partierna
  • Jag undrar också om det finns en politisk vilja hos de borgerliga partierna att införa Cook an chill i Bollnäs kommun.

Ann-Renée Forsström Vänsterpartiet

Något egentligt svar fick jag inte nu heller! Man har inte diskuterat det bland de borgerliga partierna, någon utredning är inte påbörjad ännu säger man. Men då är det väl på sin plats att man delger den politiska viljeinriktningen INNAN man ödslar tid, pengar och energi på något som kanske inte är politiskt gångbart. 

Ds

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *