I tidningen Ljusnan påstår man att inget parti var emot utförsäljningen av brotorget

Vi förstår att det kan vara svårt att förstå beslutsgången och Folkpartiets, Vänsterpartiets och Miljöpartiets ställningstagande. Då den objektiva rapporteringen från kommunfullmäktige den 5/9 är bristfälligt beskriven i tidningen Ljusnan den 6/9.

  

Ingen av partierna verkade var emot etableringen på brotorget för i så fall hade man väl yrkat på ett nej eller återremiss. Att lägga ner sin röst är ett sätt att inte ta ställning skriver Anders Eklund på debattsidan den 7 september i tidningen Ljusnan och menar vidare att i princip står hela fullmäktige bakom beslutet eftersom ingen röstade NEJ eller återremiss.

För att klargöra detta så fanns det tre förslag.

  1. Bifall till förslaget. Det vill säga JA
  2. Avslag till förslaget. Med hänvisning till att detaljplanen inte är tagen och vi då får fastställa hur vi vill att utvecklingen av vårt torg ska se ut. Det vill säga NEJ
  3. Socialdemokraternas förslag som var ett JA med undantag av den yta som i förslaget skulle vara "innetorg"

Man ställer då förslagen 2 och 3 mot varandra för att få ett motförslag till förslag 1.

Så slutligen ställs då förslag 1 (JA) till förslaget mot socialdemokraternas förslag (JA med ett undantag). I det läget väljer vi att inte delta i beslutet (som då handlar om att ta ställning mellan förslag 1 och 2) eftersom vi tycker att man skall säga NEJ till förslaget och att socialdemokraternas förslag inte är ett alternativ. Så vi väljer att inte delta i beslutet och reserverar oss till förmån till Folkpartiets avslagsyrkande.

 

 

 

Ann-Renée Forsström

Vänsterpartiet

Marita Hillströms

Vänsterpartiet

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *