Det skall löna sig att vara rik!

Det ska löna sig att vara rik och det ska kosta att vara fattig. Så kan högeralliansens politik sammanfattas efter deras första arbetsår.

 

Nu är det sommar och för vissa väntar sköna veckor på segelbåten, kanske en resa till solen och avkoppling i fritidshuset. Men många barn får stanna kvar i betongen. I gruppen ensamstående med barn tillbringade 42 procent semestern hemma i sin vanliga bostad, enligt en SIFO undersökning beställd av föreningen Majblomman.
 
Nu presenterar LO en rapport som visar att makteliten gör som de brukar. De roffar åt sig och ser till sina egna privilegier. Det är inget nytt med detta. Det nya är att vi har en regering som gör sitt bästa för att spä på klyftorna.
 
Under året har förslagen som belönat de redan rika och bestraffat de som har lite duggat tätt. De rika har fått mycket stora skattesänkningar, borttagen förmögenhetsskatt och fastighetsskatt. Av de skattesänkningar som regeringen gör i vårbudgeten går nästan hälften, 47,2 procent, till den rikaste tiondelen av befolkningen, enligt Riksdagens utredningstjänst.
 
Och de som får betala är sjuka, arbetslösa och låginkomsttagare. Ingenting görs för att förbättra för den stora grupp barn som tvingas växa upp under fattiga förhållanden. Tvärtom är det deras föräldrar som kläms åt än mer, för det ska kosta att vara fattig.
 
Det är en skammens politik av en överklassens regering.
 
Ann-Renée Forsström
Vänsterpartiet
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *